Nu utilizați ROMLA

dacă sunteţi alergic la lidocaină sau prilocaină, alte anestezice locale similare.

Nu utilizați ROMLA

dacă sunteţi alergic la lidocaină sau prilocaină,
alte anestezice locale similare.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi ROMLA, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale:


– nu utilizaţi ROMLA pe zonele de piele cu erupţii, tăieturi, zgârieturi sau alte răni deschise, cu excepţia ulcerelor de la nivelul picioarelor. Dacă oricare dintre aceste probleme sunt prezente, discutaţi cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală, înainte să utilizaţi crema;


dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o boală de piele pruriginoasă (cu mâncărime) denumită ‘dermatită atopică’, poate fi suficient un timp mai scurt de aplicare. Duratele de aplicare mai lungi de 30 de minute pot determina o creştere a incidenţei reacţiilor locale la nivelul pielii.
Din cauza absorbţiei potenţial crescute pe pielea proaspăt rasă, este important să respectaţi doza recomandată, suprafaţa şi timpul de aplicare.


Evitaţi contactul ROMLA cu ochii, deoarece poate produce iritaţie. Dacă ROMLA ajunge în mod accidental în ochi, trebuie imediat să clătiţi bine cu apă călduţă sau soluţie salină (clorură de sodiu). Fiţi atent să evitaţi contactul ochilor cu orice altceva, până la revenirea senzaţiilor.


Când utilizaţi înainte de a fi vaccinați cu vaccinuri cu microorganisme vii, trebuie să reveniţi la medicul dumneavoastră sau la asistenta medicală după perioada de timp necesară pentru urmărirea rezultatului vaccinării.

Copii şi adolescenţi

Eficacitatea ROMLA în momentul recoltării de sânge de la nivelul călcâiului la nou-născuţi şi de a furniza analgezie adecvată pentru circumcizie nu a putut fi confirmată în studiile clinice.
La copii (cu vârstă sub 12 ani), ROMLA nu trebuie aplicat pe tegumentul genital (de exemplu, la nivelul penisului) şi pe mucoasa genitală (de exemplu, în vagin).
ROMLA nu trebuie utilizat la nou-născuţii înainte de termen.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Este puţin probabil ca utilizarea ocazională a ROMLA în timpul sarcinii să aibă efecte adverse asupra fătului.

Substanţele active din ROMLA (lidocaină şi prilocaină) trec în laptele matern. Totuşi, cantitatea este atât de mică încât, în general, nu există niciun risc pentru copil.

Studiile la animale au evidențiat că fertilitatea masculilor şi femelelor nu este afectată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ROMLA nu influenţează sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje atunci când este utilizat în doza recomandată.

Pentru informații complete privind atenționări și precauții, vă rugăm consultați Prospectul ROMLA.