Doze și mod de administrare

5 instanțe speciale de aplicare
a cremei anestezice ROMLA.

Doze și mod de administrare

5 instanțe speciale de aplicare
a cremei anestezice ROMLA.

Utilizarea pe suprafeţe mai mari de piele proaspăt rasă înainte de efectuarea procedurilor din ambulator (aşa cum ar fi tehnici de epilare)

Urmaţi instrucţiunile date de către personalul medical.
Doza obişnuită este de 1 g de cremă pentru fiecare suprafaţă de piele cu dimensiune de 10 cm² (10 centimetri pătraţi), aplicată timp de 1 până la 5 ore sub un pansament. ROMLA nu trebuie utilizat pe o suprafaţă de piele proaspăt rasă cu dimensiune mai mare de 600 cm² (600 centimetri pătraţi, de exemplu 30 cm pe 20 cm). Doza maximă este de 60 g.

Utilizarea pe piele înainte de efectuarea în spital a procedurilor (aşa cum ar fi prelevarea grefei de piele) care necesită anestezia mai profundă a pielii

ROMLA se poate utiliza în acest mod la adulţi şi adolescenţi cu vârstă mai mare de 12 ani, numai sub supravegherea medicului sau asistentului medical.
Doza obişnuită este de 1,5 g până la 2 g de cremă pentru fiecare suprafaţă de piele cu dimensiune de 10 cm2 (10 centimetri pătraţi).
Crema se pune sub un pansament timp de 2 până la 5 ore.

Utilizarea pe pielea de la nivelul organelor genitale înainte de injectarea anestezicelor locale

ROMLA se poate utiliza în acest mod numai de către personalul medical la adulţi şi adolescenţi cu vârstă mai mare de 12 ani. 

Doza obişnuită este de 5 g până la 10 g de cremă timp de 10 minute. Nu se utilizează pansament. Apoi procedura medicală trebuie să înceapă imediat.

 
Utilizarea la nivelul organelor genitale înainte de efectuarea unor intervenţii cutanate minore (aşa cum ar fi îndepărtarea verucilor)

ROMLA se poate utiliza în acest mod numai de către personalul medical la adulţi şi adolescenţi cu vârstă mai mare de 12 ani. 

Doza obişnuită este de 5 g până la 10 g de cremă timp de 10 minute. Nu se utilizează pansament. Apoi procedura medicală trebuie să înceapă imediat.

 

Utilizarea în cazul ulcerelor de la nivelul picioarelor înainte de curăţarea sau îndepărtarea zonelor de piele lezată

ROMLA se poate utiliza în acest mod la adulţi, doar sub supravegherea medicului sau asistentului medical.

Doza obişnuită este de 1g până la 2 g de cremă pentru fiecare suprafaţă de 10 cm2 până la un total de 10 g. 

Crema se pune sub un pansament ermetic aşa cum este o folie de plastic. Aceasta se lasă 30 până la 60 de minute înainte ca ulcerul să fie curăţat. Înlăturaţi crema cu un tifon de bumbac şi curăţaţi imediat. 

ROMLA se poate utiliza înainte de curățarea ulcerelor picioarelor până la 15 ori în decurs de 1-2 luni.

În cazul administrării la nivelul ulcerelor picioarelor, tubul ROMLA este pentru o singură utilizare: tubul cu orice material rezidual trebuie aruncat de fiecare dată după ce se tratează un pacient. 

Înainte de aplicarea ROMLA

 • Pasul 1

  Alege produsul ROMLA potrivit pentru procedura planificată. ROMLA este disponibilă în 2 variante de ambalaj: 5g si 30g. Jumătate dintr-un tub de 5g corespunde la aproximativ 2g ROMLA. 1 gram de ROMLA scos din tub corespunde la aproximativ 3,5 cm.

 • Pasul 2

  Crema ROMLA necesită o perioadă de timp pentru a amorți pielea, așadar asigură-te că îți aloci suficient pentru aplicare înainte de programare – aproximativ o oră (mai puțin în cazul feței: 30-60 de minute).

La aplicarea ROMLA

 • Pasul 1

  Asigură-te că zona de piele pe care aplici ROMLA este curățată și uscată.

 • Pasul 2

  Aplică ROMLA cremă în zona unde se va face procedura. Nu masa crema pe piele, deoarece este nevoie de o cantitate mai mare de crema pentru a amorți pielea.

 • Pasul 3

  Aplică cu atenție un pansament ocluziv sau folie alimentară deasupra cremei. Nu întinde crema sub pansament. Pentru unele proceduri faciale, pansamentul nu este practic a se aplica.

După aplicarea ROMLA

 • Pasul 1

  Înainte de procedura, poți îndepărta chiar tu pansamentul ocluziv / folia și poți curăța excesul de cremă sau poți solicita ajutorul medicului / asistentului medical.

 • Pasul 2

  După ce crema este îndepărtată, efectul de amorțire durează de obicei cel puțin 2 ore. Cu toate acestea, efectul poate fi mai scurt în cazul aplicării la nivelul feței.